Greek version Spanish version french version Hebrew version

|Teddy's Case | Email | Photos |
This page may be freely duplicated and posted without changes.

<< 2 Pagina precedenta

Memorable Quote Dr. Oas a afirmat de asemenea ca cele mai recente cercetari asupra interventiilor din faza incipienta sugereaza ca deficientele pe termen lung ale creierului sunt cunoscute a fi consecinte ale unei experiente de viata traumatizante, în special în cazul nou-nascutilor, al sugarilor si al copiilor în primii trei ani de viata.

Aceste deficiente sunt înca si mai pronuntate daca exista întârzieri neurologice / cerebrale / de dezvoltare. Acestea sunt cel mai bine contracarate prin interventia imediata, comprehensiva si înca din stadii incipiente, sapte zile pe saptamâna, a unui parinte care detine cunostinte privind abilitatile speciale care trebuie aplicate si un puternic atasament emotional fata de copil pentru a neutraliza factorii de stres ambianti.

Dupa examinarea dosarelor medicale ale lui Teddy, Dr. William Bloom, un consultant neurologic, a spus ca starea lui Teddy "a avut serios de suferit începând cu toamna anului 1997 si a continuat sa se deterioreze…înainte progresase dincolo de orice asteptari."

Dr. Bloom a adaugat ca Dl. Coutsoukis i-a atras atentia Dr. DeVivo asupra faptului ca Teddy si-a petrecut zilele împreuna cu tatal sau, care a fost primul sau îngrijitor de la nastere. Cu toate acestea Dr. DeVivo a ales sa nu discute cu Dl. Coutsoukis sau Dr. Skouteli. El a luat de buna validitatea declaratiilor verbale furnizate de mama lui Teddy.

La o schimbare de tratament, Teddy a suferit crize de o magnitudine atât de severa (mai mult de 15 minute de inconstienta dupa cum a spus mama ei) încât a fost spitalizata de doua ori de urgenta. Involutii majore sau 'regresii' dupa cum a fost observat de îngrijitorii lui Teddy au urmat crizelor. Dr. Bloom a fost de parere ca privarea lui Teddy de o medicatie care actiona fara efecte secundare serioase si înlocuirea cu o dieta cetogena a fost o abatere de la practica standard. El a afirmat ca aceasta a avut ca rezultat traumatisme cerebrale de durata datorate crizelor provocate.

Sandra Savo, o baby-sitter angajata de Dl. Coutsoukis în aprilie 1997, a marturisit de asemenea într-o declaratie sub juramânt cu privire la Dl. Coutsoukis. Ea a afirmat ca Teddy era un copil iubitor, fericit si îsi adora tatal care "se da peste cap sa-si petreaca timpul cu ea si sa o învete lucruri noi."

Dna. Savo a spus ca a putut doar sa-si "imagineze oroarea si agonia" pe care" Teddy si tatal ei le-au simtit când au fost brusc separati unul de celalalt. Dna. Savo a spus ca a fost de fata în ziua în care mama lui Teddy l-a acuzat "în mod fals" pe Dl. Coutsoukis de abuz si privare de libertate fata de ea. Dna. Savo a adaugat ca recent a fost reangajata pentru a o ajuta pe Teddy în timpul vacantei ei împreuna cu tatal sau si aceasta era frecvent constipata, incredibil de hiperactiva si distrata, repetând acelasi lucru mereu si mereu. Ea a spus ca Teddy uitase o gramada de lucruri pe care le stia cum ar fi limbajul prin semne, alfabetul, numerele, cum sa rasuceasca un buton, sa deschida o usa, sa introduca o cheie în broasca si igiena personala. Teddy nu mai putea face lucruri elementare cum ar fi mestecatul hranei sau suflatul nasului. Era temperamentala si nesigura, musca în loc sa sarute si saliva abundent. Dna. Savo a spus ca nu a mai întâlnit pe nimeni în viata ei "atât de rabdator cu un copil cum era Photius."

Memorable Quote Dupa separarea fortata a lui Teddy de tatal ei, Dna. Samora a dus o campanie sustinuta de negare a contactului acestora unul cu altul, care continua si în ziua de azi. În timp ce legile din Oregon permit si încurajeaza acordarea de catre parintele care detine custodia a unor ocazii suplimentare de contact al copilului cu parintele care nu detine custodia, ea a împiedicat în mod sistematic contactul dintre Teddy si tatal ei. Ea a violat chiar ordinul judecatoresc care o obliga sa furnizeze dosare medicale si educationale si sa dea notificari cu privire la urgentele medicale.

Încercarilor D-lui Coutsoukis de a intra în contact cu fiica sa prin telefon li s-a raspuns de cele mai multe ori prin închiderea telefonului, lipsa oricarui raspuns si ocazional prin scuze de genul "nu este disponibila" sau "tocmai plecam", urmate de închiderea telefonului.

Nu numai ca Dl. Coutsoukis nu a fost informat cu privire la spitalizari decât dupa ce faptul era consumat, dar a fost de asemenea împiedicat sa-si viziteze copilul bolnav. A aflat accidental de la parti terte ca Teddy era în spital în august si în noiembrie 1997. Personalul spitalului l-a informat ca mama le-a indicat sa nu-i permita nici o vizita.

Când, ulterior, Teddy a suferit o operatie la ochi în New York, el a aflat despre acest lucru dintr-o nota pe care mama a introdus-o în geanta lui Teddy când ea l-a vizitat zece zile mai târziu, prin care-l instruia sa-i puna picaturi în ochi. Acea operatie a fost un esec si Teddy a fost apoi operata din nou. De aceasta data Dl. Coutsoukis a fost informat despre acest lucru de catre chirurgul care l-a sunat pentru a-l anunta ca tocmai efectuase operatia.

Între timp, ca si în Oregon, Dna. Samora a refuzat sa poarte orice discutie cu Dl. Coutsoukis cu privire la Teddy.

Human Rights Update În cursul unor actiuni judecatoresti ulterioare, Dna. Samora si-a acuzat fostul sot de hartuire prin telefon si fax. Înarmat cu facturile telefonice citate de Judecatoarea Braslow si cu înregistrarile conversatiilor sale telefonice, Dl. Coutsoukis s-a prezentat la tribunal pregatit sa se apere.

Dupa ceea ce Dl. Coutsoukis a numit proceduri "în bataie de joc", în cadrul carora nu i s-a permis sa prezinte dovezi sau sa comenteze documentele celeilalte parti, si ca urmare a unei campanii menite sa o discrediteze Judecatoarea Braslow s-a recuzat pe sine în aprilie 1999. La o luna DUPA ce a fost recuzata, ea l-a condamnat pe Dl. Coutsoukis, iar apoi brusc s-a "pensionat" în mijlocul sesiunii judecatoresti.

Dar Braslow nu a plecat în liniste. Dupa recuzarea sa, si înainte de a parasi magistratura, ea a ordonat ca Dl. Coutsoukis, care s-a prezentat în fata curtii fara avocat, sa se supuna unei eliberari conditionate timp de un an si sa frecventeze "Scoala batausilor", în ciuda faptului ca nu fusese pronuntata nici o declaratie de violenta sau amenintare cu violenta de catre Dna. Samora, care era reprezentata de un , avocat independent (care a demisionat de doua ori).

Teddy can no longer aspire to become ... Dl. Coutsoukis a observat ca "scoala batausilor" era frecventata de peste 20 de barbati provenind din minoritati defavorizate si imigranti, cei mai multi fiind trimisi acolo de fosta Judecatoare Braslow. În cadrul cursurilor, care erau "conduse de o lesbiana manifestând misandrie" dupa declaratiile lui, i s-a spus ca era destinata strict barbatilor aflati în relatii heterosexuale, care au comis acte de violenta contra "femeilor care le erau partenere", dar ca existau acolo si barbati care fusesera trimisi din motive fara nici o legatura, cum ar fi condusul în stare de ebrietate .

Dl. Coutsoukis a fost indignat sa-i vada pe acesti barbati numiti "criminali" si "batausi". Ei erau avertizati sa nu-si exprime dezaprobarea, sau în caz contrar "vor suferi consecintele". Li se spunea ca "doar barbatii comit acte de violenta domestica"; ca femeile care îsi ucisesera sotii facusera acest lucru deoarece sotii lor "trebuie sa fi facut ceva", si ca toate femeile sunt credibile în orice moment deoarece "ele nu au motive sa minta". În timpul a ceea ce Dl. Coutsoukis numeste o "spalare de creier", acesti "instructori" anonimi obisnuiau sa interzica barbatilor exprimarea unor puncte de vedere divergente, discutarea oricarui material publicat, aducerea de ziare sau mentionarea numelor unor judecatori.

American feminists are like the Nazis who cried 'Germans, free yourselves from Jewish oppression.' Dl. Coutsoukis, care detine înregistrari audio ale acestor sesiuni de "îndoctrinare religioasa", a fost indignat de faptul ca "Kathy Walters si cei doi prieteni ai ei homosexuali" au ajuns atât de departe încât sa acuze tatii biologici de moartea bebelusilor ucisi de mamele lor. Argumentul lor ca nedreptatea fata de acesti barbati este doar pretul care trebuie platit pentru nedreptatea istorica asupra femeilor, si ca persecutarea lor chiar cu violarea legii si a constitutiei SUA este admisibila deoarece, spun ei, "constitutia fusese scrisa de barbati", l-a îndemnat sa scrie o reclamatie polemica împotriva acestor instructori", si sa solicite Comisarului Departamentului de Eliberare Conditionata sa-i "dea afara". Departamentul de Eliberare Conditionata al comitatului Westchester, unde se tineau aceste sesiuni, i-a demis ulterior.

Incredibil, conducatorul acestei "scoli a batausilor" a spus participantilor ca aceste idei erau predate în cadrul unor seminarii organizate pentru judecatori, politisti si chiar scolari.

Reportera, care i-a vizitat pe Dl. Coutsoukis si pe Teddy în Peekskill, este de acord cu ultima afirmatie a D-nei Savo. Ea nu a mai întâlnit pe nimeni atât de rabdator cu un copil cum este Photius Coutsoukis.

Am observat ca Dl. Coutsoukis si-a petrecut trei ore în bucatarie, preparând cu o grija extraordinara mâncarea pentru dieta cetogena a lui Teddy. În timp ce el gatea, Teddy deja adormise.

Când s-a trezit, a îngrijit-o cu dragoste si s-a jucat cu ea, a hranit-o si a ajutat-o sa reînvete sa se hraneasca singura. I-a citit, a vorbit cu ea si în permanenta a manifestat afectiune.

Memorable Quote El repeta mereu si mereu împreuna cu Teddy culori,
numere, litere si cuvinte.Se comporta ca terapeutul ei personal artistic, verbal si fizic. Parea a fi în cea mai mare masura calificat sa-i acorde lui Teddy îngrijirea adecvata, ca si foarte multa dragoste.

În ce-l priveste pe el însusi, Dl. Coutsoukis a spus ca refuza sa creada starea actuala a fetitei lui si "lucrurile demne de dispret la care fusese supusa în vazul unei tari întregi populata cu presupusi oameni.".

Desi Dl. Coutsoukis a spus ca muncea în biroul sau de la domiciliu la sfârsiturile de saptamâna când Teddy nu era cu el, el nu muncea cât timp Teddy era acolo. Îsi petrecea timpul cu Teddy si a apelat si la ajutorul acestei reportere în sarcinile casnice.

În prezent, decretul de divort în cazul Coutsoukis este supus apelului la Curtea de Apel din Oregon, iar Dl. Coutsoukis cauta înca sa obtina custodia lui Teddy în New York, pentru "a salva ce a mai ramas" din copilul sau "înainte sa fie prea târziu".CTR010707