Support our Sponsor
Greek version Spanish version french version Hebrew version

|Teddy's Case | Email | Legal Fund |
This page may be freely duplicated and posted without changes.

<< 1 Pagina precedenta 3 >> Pagina urmatoare

Memorable Quote Spre consternarea D-lui Coutsoukis, mama a redus timpul pe care Teddy urma sa-l petreaca împreuna cu tatal ei, optând în schimb pentru îngrijirea ei pâna la ora 11,30 a.m. de catre baby-sitter-i angajati.

Totusi, Dl. Coutsoukis simtea ca nu putea obtine mai mult în circumstante care includeau, dupa spusele lui, frica unui judecator feminist, notoriul tratament nedrept aplicat de tribunale imigrantilor si posibilitatea ca un tribunal sa acorde custodie exclusiva mamei, limitându-i drepturile, ceea ce s-a întâmplat ulterior.

Dupa ce si-a parasit serviciul de 70.000 $ pe an, ea a solicitat permisiunea curtii de a se muta la New York, invocând oportunitatile unui serviciu mai bun acolo.

Ea s-a mutat în New York în aprilie 1997 si Dl. Coutsoukis a urmat-o o saptamâna mai târziu împreuna cu Teddy. El si-a mutat afacerea astfel încât sa poata fi aproape de fiica lui.

La sosirea în New York, Dna. Samora a depus o cerere la Tribunalul Familiei Westchester si a solicitat un ordin temporar de restrictie.

Memorable Quote IÎn iunie, dupa ce Dna. Samora a pretins ca Dl. Coutsoukis a încalcat ordinul, acesta a fost târât în tribunal încatusat. El a fost adus în instanta fara o audiere sau o marturisire a culpei, fara chiar sa fie informat despre dreptul la consultanta, si încalcându-se flagrant Actul de Jurisdictie Uniform pentru Custodia Copilului (UCCJA). Când Dl. Coutsoukis a solicitat o audiere la care sa vina cu un avocat, judecatorul a refuzat.

Fosta Judecatoare Ingrid S. Braslow, a Tribunalului Familiei din New York, pe baza declaratiilor nesustinute ale Dna. Samora's a suspendat ordinul din Oregon si a redus drastic timpul pe care Dl. Coutsoukis urma sa-l petreaca împreuna cu Teddy la vizite saptamânale supravegheate.

Dupa ce fusese terorizat si îsi vazuse fiica grav minimalizata, Dl. Coutsoukis a consimtit la ordinul de protectie în cadrul unei audieri ulterioare din septembrie 1997. A facut acest lucru "fara sa recunoasca" si negând cu voce tare declaratiile D-nei Samora.

Memorable Quote TJudecatorul a respins cererea mamei de modificare prejudicioasa si a repus în vigoare ordinul din Oregon.

Totusi, în cele trei luni care se scursesera, Teddy a avut voie sa-si vada tatal de câteva ori sub supraveghere la YWCA. Dupa noua decizie a judecatoarei Braslow, Dna. Samora a refuzat sa-i permita lui Teddy sa-si vada tatal dupa cum se specifica în ordinul din Oregon, pe atunci în vigoare, cu exceptia câtorva minute într-un stabiliment de reabilitare infantila.

În timpul acelei vizite, Dna. Samora i-a adus lui Teddy sa manânce un castron continând ceea ce Dl. Coutsoukis (un bucatar de clasa mondiala) a descris ca fiind "varsatura alba".

Anterior acelei audieri, în vara anului 1997, Dna. Samora o dusese pe Teddy la Dr. Darryl DeVivo de la Centrul Medical Presbiterian Columbia, solicitând ca Teddy sa fie trecuta pe dieta cetogena. Teddy a fost spitalizata în august pentru monitorizare si pentru a fi supusa dietei respective.

Memorable Quote Dna. Samora a dus-o pe Teddy de doua ori la camera de urgenta, pentru spitalizari de urgenta dupa ce aceasta a avut atacuri care au durat "mai mult de 15 minute".

În mai 1998, decretul de divort din Oregon a fost introdus la scurt timp dupa ce Oregon-ul a respins cererea D-lui Coutsoukis de a modifica ordinul de custodie / vizitare si custodia i-a fost acordata D-nei Samora.

În august 1998, Oregon-ul si-a declinat jurisdictia, abandonând cazul în mâinile tribunalelor din New York.

Amazon Honor System Click Here to Pay Learn More [*În aprilie 1999, ca urmare a unei campanii menita sa o discrediteze Judecatoarea Braslow, la care Dl. Coutsoukis s-a referit de câteva ori ca "la putana" - si termeni echivalenti în engleza si în alte câteva limbi, si-a declinat responsabilitatea fata de toate procedurile viitoare în cadrul acestui caz si a parasit magistratura la mijlocul sesiunii judecatoresti în luna decembrie a acelui an.]

Dna. Samora o dusese din nou pe Teddy la Dr. Darryl DeVivo la Centrul Medical Presbiterian Columbia. Acesta a trecut copilul pe dieta cetogena, o dieta foarte daunatoare si periculoasa, determinând inanitia, bogata în grasimi, în ciuda lipsei de dovezi stiintifice care sa probeze faptul ca dieta poate fi folositoare în astfel de cazuri.

Memorable Quote La vederea dosarelor lui Teddy, Dr. Oas a scris o scrisoare nesolicitata tribunalului declarând ca Teddy dovedise pierderi regresive în dezvoltarea cognitiva, de limbaj si fizica. Aceasta scrisoare se baza pe rapoarte de la profesori specialisti în educatie care predau în scolile sale din Ossining, New York. El a afirmat ca terapia la care era supusa în prezent era inadecvata pentru nevoile ei. El a continuat afirmând ca ea avea nevoie de interventie parentala zilnica, pe care considera ca Dl. Coutsoukis o putea asigura cel mai bine.

Ulterior Dr. Oas si-a repetat recomandarea, afirmând ca din iunie 1997, deficientele comportamentale ale lui Teddy sporisera semnificativ, în timp ce, înainte de a fi despartita de tatal ei, ea progresase spectaculos. Declinul a avut loc atunci când Teddy s-a aflat în îngrijirea mamei, având contact minim cu tatal ei.

<< 1 Pagina precedenta 3 >> Pagina urmatoareCTR010410